Δραστηριότητες

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τη Mariana Mazzucato στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και συζήτηση με τη Mariana Mazzucato με αφορμή το βιβλίο της «Το επιχειρηματικό κράτος», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί με επιτυχία στην ελληνική γλώσσα από τον καθηγητή ΕΜΠ Γιάννη Καλογήρου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή και την επιμέλεια του και από τον Πέτρο Παπαζαχαρίου, ο οποίος έκανε τη μετάφραση.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή προς το κοινό και συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και τις εκδόσεις Κριτική.

Τη συζήτηση προσφώνησε ο Κώστας Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός έρευνας και καινοτομίας, ενώ συνέχισαν με καθοριστικές τοποθετήσεις οι ομιλητές:

  • Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής τεχνολογικής, οικονομικής και βιομηχανικής στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Κωστής Βαΐτσος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

Τη συζήτηση συνέχισε η κεντρική ομιλήτρια Mariana Mazzucato με μία εντυπωσιακή και καθηλωτική ομιλία και ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις σχετικά με τα προλεχθέντα της συγγραφέος.

Η Marianna Mazzucato είναι καθηγήτρια Οικονομικών της Καινοτομίας και κατέχει την έδρα RM Philips στο Πανεπιστήμιο του Sussex και στο SPRU (Science Policy Research Unit), το πρώτο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη με επίκεντρο τις πολιτικές για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία που ιδρύθηκε  πριν από 50 χρόνια από τον πρωτοπόρο στις Σπουδές της Καινοτομίας Καθηγητή Chris Freeman.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ παρακάτω παρατίθεται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Share this Post: