Δραστηριότητες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση “Entrepreneurship Challenge” από την Chemecon και το ΕΠΙ.νοώ

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, η ανεξάρτητη και εθελοντική οργάνωση των φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Chemecon, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και του ΚΕΜΕΛ, Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, διοργάνωσε με επιτυχία το workshop με τίτλο “Entrepreneurship Challenge“. Το Workshop πραγματοποιήθηκε στον κόμβο ΕΠΙ.νοώ και συμμετείχαν συνολικά 34 άτομα, οι οποίοι ήταν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.
 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τα έμπειρα στελέχη του ΚΕΜΕΛ πώς να δημιουργήσουν ένα business model canvas και στη συνέχεια να ετοιμάσουν οι ίδιοι, ανά ομάδες, ένα ανάλογο business model canvas για τα case studies που τους δόθηκαν. Με τον τρόπο αυτό βίωσαν οι συμμετέχοντες την εμπειρία σχεδιασμού ενός επιχειρηματικού πλάνου βασισμένο σε αληθινές μελέτες περίπτωσης.
 
Από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος συμμετείχαν οι: Δημήτριος Παξιμάδης (πρ. Διευθύνων Σύμβουλος OglivyOne), Ιωάννης Κώτης (πρ. Πρόεδρος Algida), Δημήτριος Καλογεράς (πρ. Διευθύνων Σύμβουλος Nexans) και Διονύσιος Σπηλιόπουλος (πρ. Διευθύνων Σύμβουλος Schneider Electric).
 
O καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου συμμετείχε ως coach και αξιολογητής των ομάδων που έλαβαν μέρος, ενώ απένειμε και το πρώτο βραβείο στη νικητήρια ομάδα. Τα μέλη του εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας συμμετείχαν και αυτά ενεργά στη διοργάνωση και πραγματοποίηση του workshop αυτού.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσιάζονται παρακάτω:

Share this Post: