Δραστηριότητες

Προσκεκλημένος Ομιλητής ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου στο Hellenic Innovation Forum 2017 που πραγματοποιήθηκε την 1 Μαρτίου 2017

Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου ως προσκεκλημένος ομιλητής παρουσίασε στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο “Έρευνα και Τεχνολογία” στο Hellenic Innovation Forum 2017 που διεξάχθηκε Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. την παρουσίαση με τίτλο «Η επιτακτική ανάγκη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με επίκεντρο τη γνώση και την καινοτομία».

Το Hellenic Innovation Forum 2017 διοργανώθηκε από την Ethos Media S.A. και το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμός SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία.

Ως τιμώμενη χώρα του διημέρου ήταν το Ισραήλ, μια από τις πρωτοπόρες χώρες στον τομέα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Η ανάδειξη της καινοτομικής και τεχνολογικής δραστηριότητας του Ισραήλ έλαβε χώρα μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα και ενημερωτικά περίπτερα, που βρίσκονταν στον εκθεσιακό χώρο. Επιπλέον, η χώρα εκπροσωπήθηκε από υψηλόβαθμα θεσμικά και πολιτικά πρόσωπα, καθώς και στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τομέα του «technology transfer».

Το πολυσυνέδριο αποτελείται από τις εξής τρεις παράλληλες δράσεις:

Δράση Α΄ – Κεντρικά Συνέδρια Εφαρμοσμένης Καινοτομίας: Τετάρτη 1/3/17 – 1η Ημέρα: Κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και τέσσερις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τα μέρη του τριγώνου της εφαρμοσμένης καινοτομίας: το Θεσμικό Πλαίσιο, την Επιχειρηματική Καινοτομία, την Επιστημονική Έρευνα, καθώς και ένα εξαιρετικής σημασίας τέταρτο θέμα, αυτό του πλαισίου χρηματοδότησης της εφαρμοσμένης καινοτομίας.

Στα πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή ακαδημαϊκό/ερευνητικό  χώρο, από την επιχειρηματική κοινότητα, την πολιτική, τον πολιτισμό με συντονιστές έμπειρους δημοσιογράφους, εξειδικευμένους στο αντικείμενο.

Πέμπτη 2/3/17 – 2η Ημέρα: Κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και θεματικές ομιλίες στις περιοχές καινοτομίας που καλύπτει το συνέδριο.

Δράση Β΄ – Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας: Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, παράλληλα με τις εργασίες των κεντρικών συνεδρίων, σε παρακείμενες αίθουσες άλαβαν χώρα, ανά μία ώρα, παρουσιάσεις που έγιναν από εταιρείες σε σχέση με καινοτομικά προϊόντα ή υπηρεσίες που διαθέτουν.

Δράση Γ΄ – Έκθεση καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων: Στο ειδικά διαρρυθμισμένο ανοικτό χώρο μεταξύ των αιθουσών του πολυσυνεδρίου, υπήρχαν περίπτερα, διαφόρων διαστάσεων (4×3, 3×2, 2×2), μεταξύ των οποίων περιηγήθηκαν οι επισκέπτες. Ο χώρος αυτός λειτουργεί ως έκθεση καινοτομικών ιδεών, δράσεων, προϊόντων και υπηρεσιών. Οι εκθέτες ήταν πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και κέντρα, επιχειρήσεις ή και ιδιώτες ερευνητές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στον παραγωγικό και επιχειρηματικό τομέα και σε εν δυνάμει επενδυτές, για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κυρίου Καλογήρου εδώ.

Share this Post: