Δραστηριότητες

Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας 2015

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10-12 Ιουλίου 2015 αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Παρ’όλαυτά, την περίοδο 10-12 Ιουλίου διεξήχθη στην Ερμούπολη Προκαταρτικό Σεμινάριο, το πρόγραμμα του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Το Προκαταρτικό Σεμινάριο διεξήχθη στην Αίθουσα Α05 (αντί της αίθουσας ΠΑΡΘΕΝΩΝ) που βρίσκεται στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου).

Η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG (www.infostrag.gr) του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ (www.liee.ntua.gr) θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα «Παρθενών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου)

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου

Οι θεματικές ενότητες έχουν τους ακόλουθους τίτλους:

1) Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Αναγκαιότητα ή Πολυτέλεια?

2) Innovative Entrepreneurship: Promising New Ventures (in English)

3) “Έξυπνες” Πόλεις (Smart Cities)

4) «Υπάρχει και ποιος ρόλος για το κράτος στην προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης;  H διεθνής και ελληνική εμπειρία» – Συζήτηση με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της Mariana Mazzucato «Το Επιχειρηματικό Κράτος» από τις Εκδόσεις Κριτική

5) Συμπεράσματα Σεμιναρίου: Γενική Συζήτηση

Share this Post: