Δραστηριότητες

Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης 2020

Η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ διοργανώνει το 15ο Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης την περίοδο 17-19 Ιουλίου 2020 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Ίδρυμα Konrad Adenauer, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ και το Πρόγραμμα Invent ICT.

Αναπόφευκτα το ενδιαφέρον του φετινού σεμιναρίου στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο η τρέχουσα υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της αναμορφώνουν πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Παρασκευή 17 Ιουλίου, πρωί (10:00 – 13:30)

Η κρίση του Covid-19 και η επίδρασή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Κράτους και της Οικονομίας (Μέρος Α)

Παρασκευή 17 Ιουλίου, απόγευμα (18:00 – 21:30)

Η κρίση του Covid-19 και η επίδρασή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Κράτους και της Οικονομίας (Μέρος Β)

Σάββατο 18 Ιουλίου, πρωί (10:00 – 11:00)

H 4η Βιομηχανική Επανάσταση πριν και μετά την κρίση του Covid-19: Επιπτώσεις, μαθήματα, προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Σάββατο 18 Ιουλίου, πρωί (11:00 – 13:30)

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που δημιουργούνται από την κρίση του Covid-19 μέσω και της αξιοποίησης της έρευνας

Σάββατο 18 Ιουλίου, απόγευμα (18:00 – 21:30)

Η κρίση του Covid-19 και το ζήτημα της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, των Παγκόσμιων Αλυσίδων Αξίας (GVCs), της κινητικότητας των ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών

Κυριακή 19 Ιουλίου, πρωί (10:30 – 11:15)

Η πανδημία μιας «νέας» ασθένειας: Ιστορικές συνέχειες και ασυνέχειες

Κυριακή 19 Ιουλίου, πρωί (11:15 – 12:30)

Συμπεράσματα του Σεμιναρίου: Γενική Συζήτηση

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή σας στο Σεμινάριο παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής στο ακόλουθο link:
 
 
Όσοι (εκτός φυσικά των ομιλητών) επιθυμείτε να συμμετάσχετε από κοντά θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε και μέσω email (στις διευθύνσεις: panag.panag82@gmail.comgeorge.siokas@gmail.com) στο οποίο θα μας αναφέρετε και ποιες θεματικές ενότητες θέλετε να παρακολουθήσετε, καθώς υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται στην αίθουσα λόγω των σχετικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
 
Με την εγγραφή σας στο Σεμινάριο θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε διαδραστικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex, η οποία επιτρέπει να πραγματοποιήσετε και παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει τις παρουσιάσεις κάθε ενότητας. Ο σχετικός σύνδεσμος θα σας σταλεί την προηγούμενη ημέρα στο email που έχετε δηλώσει στην φόρμα εγγραφής. Εναλλακτικά, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο live μέσα από το Youtube Channel του EBEO-ΕΜΠ.
Share this Post: