Δραστηριότητες

Συμμετοχή του ΕΠΙ.νοώ και του Invent ICT στην 5η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας – Patras IQ – 27-29 Απριλίου 2018

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 80 ερευνητές παρουσίασαν τη δουλειά και τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα συνεργατικά περίπτερα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) τα οποία παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 5.500 με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, σημαντικών συντελεστών υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ συμμετείχαν και επισκέφτηκαν την έκθεση η γενική γραμματέας Βιομηχανίας,  τα μέλη και ο Προέδρος του Εθνικού Συμβούλιου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ), ο  Καθ. Pavol Šajgalík, Πρόεδρος της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών, καθώς και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας και η κυρία Karina Sotnik -Director, Business Incubation and Accelerator Programs του οργανισμού City Science Center της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Την ευθύνη της οργάνωσης, είχε επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με την συγκινητική βοήθεια 100 εθελοντών-φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενεργός ήταν και η συμμετοχή του ΕΠΙ.νοώ. Το ΕΠΙ.νοώ κατείχε συνεργατικό περίπτερο για την γενικότερη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. και συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση του Πανεπιστήμιο Πατρών το Σάββατο 28 Απριλίου με θέμα «Από την ιδέα και το εργαστήριο στο καινοτόμο προϊόν» με ομιλία του συντονιστή της θερμοκοιτίδας Δρ. Ευάγγελου Σιώκα.  Τέλος, συμμετείχε στο τελευταίο γεγονός της έκθεσης που ήταν η βράβευση.

Ως αξιολογητές, ο Γεώργιος Σιώκας απένειμε το βραβείο συμμετοχής στον 2ο Κύκλο του προγράμματος στην ομάδα INOUT στην εκδήλωση “reSTART U.P. Final Pitching“.

Στο διαδικτυακό κανάλι του Πανεπιστημίου Πατρών και εκ μέρους του Invent ICT, μίλησε ο επιστημονικός συνεργάτης της θερμοκοιτίδας και μέλος του ΕΠΙ.νοώ, Γιώργος Σιώκας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ.

Share this Post: