Δραστηριότητες

Το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ διοργάνωσε workshop με θέμα «Ξεκλειδώνοντας τη δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες τεχνολογίες» – Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, το Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ) σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Ηπείρου διοργάνωσαν ένα workshop με θέμα: «Ξεκλειδώνοντας τη Δυναμική της Έξυπνης Πόλης μέσα από τις Έξυπνες Τεχνολογίες». Οι ομιλιτές του workshop ήταν ο Γιώργος Ντάνης, Υπ. Διδάκτορας Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Συνεργάτης Δήμου Ηγουμενίτσας και Διευθυντής Ηπείρου ΚΕΑΣΜ, και ο Γιώργος Σιώκας, Υπ. Διδάκτορας ΕΜΠ και ερευνητή.

Το βίντεο που αναρτήθηκε από την epirus.tv:

Κατά τη διάρκεια του workshop έγινε ειδική αναφορά στα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα της έρευνας του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στους Δήμους της χώρας ενώ τέθηκε και το πλαίσιο μιας νέας έρευνας εστιασμένη στους Δήμους της Ηπείρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αιρετοί και στελέχη των Δήμων της Ηπείρου, ενώ παράλληλα την παρακολούθησαν και οι πολίτες του Νομού.

Συνοπτικά παρουσιάζεται η θεματολογία, η ανακοίνωση και η πρόσκληση του  workshop.

Το δελτίο τύπου σχετικά με την ημερίδα.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών:

    1. Γιώργος Ντάνης “Μετασχηματισμός μικρών Δήμων σε έξυπνους” (σύντομα θα αναρτηθεί)
    2. Γιώργος Σιώκας, Η Έξυπνη Πόλη – Τα μονοπάτια προς μια αποτελεσματική και αποδοτική πόλη

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Σιώκα:

Η πρόσκληση:

 

Το workshop αποτελεί την έναρξη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα για την ενημέρωση των στελεχών των Ελληνικών Δήμων.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Share this Post: