Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε ημερίδα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενεργειακές Κοινότητες

Με αφορμή το επίκαιρο θέμα του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, σας προσκαλούμε σε σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ – Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός ΕΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο “Τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενεργειακές Κοινότητες”.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, 14.30-18.30
Ξενοδοχείο Athinais (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 99, Αθήνα)
Ώρα προσέλευσης στο χώρο: 14.00

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενεργειακές Κοινότητες, καθώς και η διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και λύσεων των προβλημάτων μέσω της συζήτησης. Στην ημερίδα έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και εκπρόσωποι φορέων που υποστηρίζουν τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EU-NETS – European Training For Energy Community Managers το οποίο έχει στόχο την ανάπτυξη ενός νέου οδηγού κατάρτισης για τους διαχειριστές και τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα εργαστούν για την δημιουργία, την κατάρτιση και την διαχείριση των Ενεργειακών Κοινοτήτων. Στο πλαίσιο του έργου έχει γίνει καταγραφή καθώς και μία συγκριτική απεικόνιση της νομοθεσίας στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία και συνοπτικά στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο του έργου έχει επίσης πραγματοποιηθεί μια χαρτογράφηση των υφιστάμενων Ενεργειακών Κοινοτήτων στις τρεις χώρες.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί δια ζώσης και θα υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://us06web.zoom.us/j/88136236122.

Σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη συνημμένη Φόρμα Εγγραφής Παρακολούθησης και να την αποστείλετε συμπληρωμένη στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: da@euditi.gr και il@euditi.gr.

H ατζέντα της εκδήλωσης βρίσκεται στο Πρόγραμμα Ημερίδας

 

 

Share this Post: