Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τις δράσεις του Hellenic Institute of Advanced Studies – HIAS

Το ΕΜΠ συμμετέχει και υποστηρίζει τις δράσεις του Hellenic Institute of Advanced Studies – HIAS οι οποίες, στο διάστημα 3-7 Ιουλίου έχουν ως εξής: 

  • 3-5/7 «Μάθημα» σε Καθολική Τεχνητή Νοημοσύνη. Απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές των Ελληνικών πανεπιστημίων και η καθολικότητα συνίσταται στην κάλυψη  επιστημονικών κλάδων μεγάλου εύρους.  Συντονιστής του μαθήματος είναι ο Καθηγητής του ΜΙΤ, Δημήτρης Μπερτσιμάς. Συμμετέχει ως συν-διδάσκων από το ΕΜΠ ο Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ Γιώργος Στάμου. Θα γίνει στον Δημόκριτο με φυσική παρουσία. Οι εγγραφές έχουν καλύψει τη διαθέσιμη χωρητικότητα αλλά το μάθημα θα μεταδίδεται και ζωντανά.  Πληροφορίες: https://aicourse2023.hellenic-ias.org/ .
  • 6/7 Workshop “AI Frontiers and Interfaces”, στο Ίδρυμα Ευγενίδη. Απευθύνεται κυρίως σε νέους ερευνητές. Πληροφορίες: https://aiworkshop2023.hellenic-ias.org/
  • 7/7 Συμπόσιο του HIAS, στο Ίδρυμα Ευγενίδη.   Για να συζητηθούν επιστημονικά θέματα αιχμής σε συνδυασμό με τη συνάντηση Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό με τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα, για διερεύνηση δυνατοτήτων και δρομολόγηση συνεργασιών. Τα θέματα/panels συζήτησης είναι: 1) Bridges in Education and Research, 2) Decarbonization, 3) Artificial Intelligence 4) Bridges in Innovation. Εγγραφές/Πληροφορίες: https://symposium2023.hellenic-ias.org/

Επίσης θα διεξαχθεί Open Session που θα γίνει τη Δευτέρα 26/6, 16:30-18:30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του κτ. Διοίκησης με φυσική παρουσία και ζωντανή μετάδοση. Το Open Session γίνεται στο πλαίσιο της Συνόδου των πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας EULiST, στην οποία συμμετέχει το ΕΜΠ και την φιλοξενεί 26-27/6.

 

Share this Post: