Μάριος Καρμέλλος

Χημικός Μηχανικός, MSc, PhD

Ο Δρ. Μάριος Καρμέλλος είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Κύπρου στο αντικείμενο της Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων. Είναι κάτοχος Διπλώματος Χημικού Μηχανικού από το ΕΜΠ (2012), κάτοχος MSc στα Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2013) και Διδάκτωρ ΕΜΠ (2019) στην γνωστική περιοχή της Βελτιστοποίησης Ενεργειακών Συστημάτων. Η διδακτορική του έρευνα επικεντρώθηκε στο πεδίο του βέλτιστου σχεδιασμού διαμοιρασμένων ενεργειακών συστημάτων και το η διατριβή του εκπονήθηκε στο ΕΒΕΟ-ΕΜΠ υπό την επίβλεψη του Αναπ. Καθηγητή Γ. Μαυρωτά.

Έχει σημαντική ερευνητική εμπειρία στο πεδίο των Ενεργειακών Συστημάτων και της Πολυκριτιριακής Ανάλυσης, με σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια κατόπιν κρίσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Ανάλυση Ενεργειακών Συστημάτων, τα Διαμοιρασμένα Ενεργειακά Συστήματα, τον Ενεργειακό Σχεδιασμό σε Κτίρια, την Ενεργειακή Πολιτική και την Βελτιστοποίηση μέσω Μαθηματικού Προγραμματισμού.

Δημοσιεύσεις

Περιοδικά

  • M. Karmellos, A. Kiprakis, G. Mavrotas, A multi-objective approach for optimal prioritization of energy efficiency measures in buildings: Model, software and case studies, Appl. Energy. 139 (2015) 131 -1 50. doi:10.1016/j.apenergy.2014.11.023.

Συνέδρια

Ελληνικά

  • Γ. Παναγοπούλου, Μ. Καρμέλλος, Δ. Διακουλάκη: “Προσδιοριστικοί Παράγοντες της Εξέλιξης των Εκπομπών CO2απο τον Τομέα της Ηλεκτροπαραγωγής στην ΕΕ”, 9οΠανελλήνιο Συνέδριο Χημικών Μηχανικών, Αθήνα, 23 -25 Μαίου 2013

Μάριος Καρμέλλος Avatar

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μάριος Καρμέλλος
ΧΜ, MSc, PhD

Τηλέφωνο: +357 22 397 502

Email: m.karmellos@cyi.ac.cy

Αναλυτικό βιογραφικό: pdf

ResearchGate