Δραστηριότητες

Εκδήλωση παρουσίασης του 3ου κύκλου του Προγράμματος Invent ICT για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνικών ιδεών

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την προώθηση του 3ου κύκλου του προγράμματος Invent ICT στην Πάτρα. Κατά την εκδήλωση, ο Ευάγγελος Σιώκας, Project Manager του Invent ICT, παρουσίασε στα παρευρισκόμενα επιχειρηματικά σχήματα το έργο του προγράμματος, ενώ στη συνέχεια η Ελένη Μητσέα παρουσίασε τη διαδικασία υποβολής. Επιπλεόν, πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ομότιμος καθ. Γιάννης Καλογήρου, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο καθ. Δημοσθένης Πολύζος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών και ο καθ. Σπύρος Συρμακέσης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Mindspace Πάτρας και το POS4work. Παράλληλα με την εκδήλωση, οι εκπρόσωποι του Invent ICT είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να τις πληροφορήσουν για τις παροχές του προγράμματος και να συζητήσουν για τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Τέλος, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Helbio, μιας spin-off εταιρείας του πανεπιστημίου, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή συστημάτων παραγωγής ενέργειας και υδρογόνου.

Share this Post: