Δραστηριότητες

Συμμετοχή των Καθ. Γ. Καλογήρου, Επ. Καθ. Α. Τσακανίκα και Δρ. Α. Πρωτόγερου στην Εκδήλωση ΙΚΥ/EBEO: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας»

Το Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: Σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22/1 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών .

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του George Washington University Νίκος Βονόρτας. Η ομιλία είχε ως θέμα: “Προκλήσεις Δημόσιας Πολιτικής και Διλήμματα Επιστημονικού Δυναμικού στην Οικονομία της Γνώσης” και παρουσίασε τις παγκόσμιες τάσεις στην απασχόληση και στον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογικές εξελίξεις τις επηρεάζουν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Επισκόπηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών τάσεων και του ρόλου τους στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κοινωνίας της Γνώσης» το οποίο συντονίστηκε από τον Άγγελο Τσακανίκα. Στο τραπέζι αυτό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Αιμιλία Πρωτόγερου, η οποία μίλησε για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και ο Γιάννης Καλογήρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των διδακτορικών και γενικότερα των μεταπτυχιακών σπουδών στην οικονομία της γνώσης.

Share this Post: