Δραστηριότητες

Διάκριση Ομάδας Φοιτητών του ΕΒΕΟ στον 10ο Διαγωνισμό Ελλάδος Global Management Challenge

Πολύ σημαντική διάκριση για το Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας (EBEO – LIEE) της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ στον 10ο Διαγωνισμό Ελλάδος Global Management Challenge, αφού η ομάδα “LIEE-NTUA 1″ που αποτελείται από τους φοιτητές Ψαρράκη Ιάσονα, Σκρέτα Φιορέλλα, Αγγελίδη Θωμά και με coach τον μεταδιδακτορικό ερευνητή Νίκο Κανέλλο, κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο ελληνικό τελικό του Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 4/4 στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy, και να κερδίσει την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο). Συνολικά 64 ομάδες συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό “Global Management Challenge”, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής για φοιτητές από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδιωτικά Κολέγια) της Ελλάδας, Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού και φοιτητές της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα φοιτητών που προέρχεται από το ΕΜΠ κι έχει την υποστήριξη του Εργαστηρίου Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας επιτυγχάνει σημαντική διάκριση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Προσομοίωσης “Global Management Challenge“. Από το 2008, το ΕΒΕΟ προετοιμάζει συστηματικά ομάδες φοιτητών για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό έχοντας – μέχρι στιγμής – λάβει τις εξής διακρίσεις:

  • 2008: Συμμετοχή στον 4ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’08 με 1 ομάδα, η οποία έφτασε στην ημιτελική φάση.
  • 2009: Συμμετοχή στον 5ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’09 με 2 ομάδες. Η μία από αυτές προκρίθηκε στον ημιτελικό.
  • 2010: Συμμετοχή στον 6ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’10, ο οποίος είχε τον τίτλο: “All Star Game“, δηλαδή συμμετείχαν μόνο ομάδες που είχαν διακριθεί σε προηγούμενο διαγωνισμό (ημιτελικό ή τελικό). Συμμετείχε σε αυτόν μία ομάδα, η οποία έφτασε στον ημιτελικό.
  • 2011: Συμμετοχή στον 7ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’11 με 11 ομάδες. Οι 3 από αυτές έφτασαν στην ημιτελική φάση.
  • 2012: Συμμετοχή στον 8ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’12 με 3 ομάδες, εκ των οποίων η μία προκρίθηκε στον ημιτελικό.
  • 2014: Συμμετοχή στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC ’14, με 4 ομάδες να προκρίνονται στον ημιτελικό ανάμεσα σε 320 ομάδες.
  • 2016: Συμμετοχή στον 10ο Διαγωνισμό Ελλάδος GMC με 2 ομάδες και πρόκριση μιας ομάδας στον τελικό Ελλάδος (3η θέση-χάλκινο μετάλλιο).

Δρ. Νίκος Κανέλλος, σύμβουλος για το GMC και μέλςο του εργαστηρίου ΕΒΕΟ ΕΜΠ (στα αριστερά), ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου (Όρθιος στο κέντρο) και ο Ψαρράκης Ιάσονας, υπεύθυνος ομάδας LIEE-NTUA 1 (μπροστά από τον υπολογιστή),

Share this Post: