Δραστηριότητες

Ομιλία Γιάννη Καλογήρου στο “1st Greek Law Digest Conference 2017: Legal and Business Challenges”

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “1st Greek Law Digest Conference 2017: Legal and Business Challenges in today’s Greece” που διοργανώθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη και το  Legal Guide “Greek Law Digest -The Official Guide to Greek Law” σε συνεργασία με τον όμιλο Economia. Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν πολλά στελέχη από τον χώρο της εκπαίδευσης, της πολιτικής και του δημόσιου και ιδωτικού τομέα.

Στο συνέδριο προσκλήθηκε ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ), για να δώσει ομιλία με θέμα Έρευνα & Τεχνολογία – Εργαλεία εξόδου από την κρίση.

Ο Γιάννης Καλογήρου παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει για τη χώρα η επένδυση στην έρευνα και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της από το εγχώριο παραγωγικό και επιχειρηματικό σύστημα. Στη συνέχεια, περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση του εγχώριου ερευνητικού συστήματος, και πραγματοποίησε προτάσεις με βάση την πολυετή ερευνητική δραστηριότητα και εμπειρία του ΕΒΕΟ.

Σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι το ελληνικό ερευνητικό σύστημα, παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει αντέξει και διατηρεί την ανταγωνιστική του θέση στον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, και ιδιαίτερα στα ανταγωνιστικά χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Πλαίσιο.

Δείτε την ομιλία και την παρουσίαση του Γιάννη Καλογήρου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου στο: http://www.greeklawdigest.gr/conferences.

Share this Post: