Δραστηριότητες

Προσκεκλημένος Ομιλητής ο Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου στο Συνέδριο του ΣΕΓΜ 2017

O Καθηγητής ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου ως προσκεκλημένος ομιλητής παρουσίασε ομιλία στο Συνέδριο του ΣΕΓΜ 2017: «Ο Μελετητικός – Συμβουλευτικός κλάδος σ’ έναν κόσμο που αλλάζει» που διεξάχθηκε στο Ξενοδοχείο Εlectra Palace Θεσσαλονίκη, 29-30 Σεπτεμβρίου 2017 με τίτλο «Έρευνα- Καινοτομία: Ο ρόλος του μελετητικού-συμβουλευτικού κλάδου στην αλυσίδα παραγωγής και αξιοποίησης της γνώσης».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις ελληνικές μελετητικές – συμβουλευτικές επιχειρήσεις, οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς, οι προκλήσεις και ευκαιρίες εξωστρεφούς δραστηριοποίησης, οι σύγχρονες απαιτήσεις και οι τάσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς και οι συνέργειες με άλλους κλάδους της οικονομίας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν με παρουσιάσεις και διαλέξεις διακεκριμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναλύθηκε από τις 11:00 έως τις 14:00 η πρώτη θεματική ενότητα: Εσωτερική αγορά – Κατάσταση και προοπτικές με ομιλητές, στο πρώτο μέρος, τους Νίκο Βέττα, Άκη Σκέρτσο, Κυριάκο Πιερρακάκη, Γεώργιο Τζιάλλα και συντονιστές τους Κωνσταντίνο Καλέργη, Παναγή Τονιόλο και, στο δεύτερο μέρος, τους Νικόλαο Αντώνογλου, Ανδρέα Λουκάτο, Ζωή Παπασιώπη, Γεώργιο Καταπόδη, Ιωάννη Κίτσο, Γιάννη Καλογήρου και συντονίστρια την Ιωάννα Ξανθοπούλου.

Από τις 15:00 έως τις 18:30 αναλύθηκε και η δεύτερη ενότητα: Διεθνές Περιβάλλον – Εξωστρέφεια με ομιλητές, στο πρώτο μέρος, τους Θεόδωρο Αξιλιθιώτη, Ines Ferguson, Γιώργο Κρεμλή, Δημήτριο Χαλεπίδη και συντονιστή τον Σπύρο Παπαγρηγορίου και, στο δεύτερο μέρος, τους Ηλία Ξανθάκο, Ιωάννη Φωτεινό, Παναγιώτη Αντωναρόπουλο και συντονίστρια τη Δέσποινα Καλλιδρομίτου. Το βράδυ ακολούθησε το επίσημο δείπνο του συνεδρίου.

Το Σάββατο συζητήθηκαν από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 12:30 έως τις 14:00 οι δύο επόμενες θεματικές ενότητες: Μεγάλα έργα υποδομών και Σύγχρονες απαιτήσεις & Εργαλεία. Οι ομιλητές της πρώτης ήταν οι Γιάννης Μυλόπουλος, Σέργιος Λαμπρόπουλος, Βασίλειος Χαλκιάς, Ιωάννης Καρνέσης, Γιώργος Συριανός και ο συντονιστής ο Παναγιώτης Τονιόλος και της δεύτερης οι Γιώργος Κουτίνας, Πέτρος Καβάσαλης, Πάνος Χατζηπάνος, Κωστής Καγγελίδης, Εύα Αγαπάκη και ο συντονιστής ο Θεόδωρος Τσιάλας.

Το συνέδριο έκλεισε με μία ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με όλες τις παραπάνω θεματικές ενότητες όπου διατυπώθηκε μεταξύ άλλων και το εξής συμπέρασμα: ανάπτυξη της χώρας με στέρεες βάσεις, ανάπτυξη της χώρας με προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει με τον μελετητικό – συμβουλευτικό κλάδο σε ύφεση.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κυρίου Καλογήρου εδώ.

Share this Post: