Ανακοινώσεις

H Mariana Mazzucato στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Mariana Mazzucato στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από πρόσκληση του καθηγητή Γιάννη Καλογήρου και του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας, για να προωθήσει το βιβλίο της «Το επιχειρηματικό κράτος» και την αντισυμβατική κεντρική του ιδέα.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες μεταξύ αυτών και τα ελληνικά. Στην ελληνική έκδοση υπεύθυνος για την εισαγωγή και την επιμέλειά του ήταν ο καθηγητής Γιάννης Καλογήρου και για τη μετάφραση ο Πέτρος Παπαζαχαρίου.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στην αίθουσα τηλεκπαίδευσης της βιβλιοθήκης του ΕΜΠ, έχοντας καλέσει προσωπικά συγκεκριμένα άτομα που σχετίζονται με τον τομέα των Οικονομικών και της Καινοτομίας.

Ο καθηγητής Γιάννης Καλογήρου άνοιξε την ομιλία και συνέχισε η συγγραφέας και οικονομολόγος Mariana Mazzucato, με αφορμή το βιβλίο της, ενώ ακολούθησε και συζήτηση με τους καλεσμένους, διατύπωση ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

Μετά την ομιλία και συζήτηση με την κυρία Mazzucato ακολούθησε και συνέντευξή της από την εφημερίδα «Καθημερινή» επίσης στο χώρο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

H κυρία Mazzucato, όσο έμεινε στην Ελλάδα, έδωσε συνεντεύξεις στα ακόλουθα μέσα ενημέρωσης:

  • Στην «Καθημερινή» και το άρθρο μπορείτε να το διάβασετε εδώ,
  • στο «Βήμα» και το άρθρο μπορείτε να το διάβασετε εδώ και
  • στο «Capital.gr» και το άρθρο μπορείτε να το διάβασετε εδώ.
Share this Post: