Δραστηριότητες

Σεμινάριο θερμοκοιτίδας Invent ICT «Product-Market Fit» – 15 Απριλίου 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15/4 το διαδικτυακό σενάριο «Product-Market Fit», που διοργάνωσε η θερμοκοιτίδα Invent ICT για τις ομάδες του 3ου κύκλου. Ο κεντρικός ομιλητής, κος Ισίδωρος Σιδερίδης, CEO της εταιρείας Pobuca και μέντορας του προγράμματος, έδωσε χρήσιμες συμβουλές από τη βιωματική του εμπειρία, για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, τη στρατηγική προσαρμογής των προϊόντων στις ξένες αγορές, καθώς επίσης και για τα εργαλεία και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις να προσεγγίσουν την αγορά και τους δυνητικούς τους πελάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερίδη:

«Ο μεγαλύτερος εχθρός μας όταν σχεδιάζουμε ένα νέο προϊόν είναι οι προκαταλήψεις που πηγάζουν από τον ενθουσιασμό μας για αυτό. Όπως κάθε μάνα βλέπει το παιδί της τέλειο, έτσι κι εμείς μπορεί να παρασυρθούμε και να θεωρούμε αυθαίρετα ότι η ιδέα μας, το πνευματικό μας παιδί, είναι αυτό που χρειάζεται η αγορά. Πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να βασιστούμε σε δεδομένα, όχι μόνο στο ένστικτό μας».

 Tο σεμινάριο συντόνισαν ο Αναπλ. Καθ. Άγγελος Τσακανίκας, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Invent ICT και η Ελένη Μητσέα, Assistant Project Manager του Invent ICT.

Share this Post: