Δραστηριότητες

Παρουσίαση και συμμετοχή φοιτητών στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Job Fair Athens 2018

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του Παιγνίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Game) του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο πλαίσιο τον παράπλευρων δραστηριοτήτων του Job Fair Athens 2018.

Το Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ ήταν μια πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ Γ. Μαυρωτά, ο οποίος σε συνεργασία με την επιστημονική του ομάδα κατασκεύασαν το λογισμικό της αγοράς και το διαδραστικό περιβάλλον του παιγνίου. Το Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς το οποίο διδάσκεται στην Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ από τον Καθηγητή ΕΜΠ Γ. Καλογήρου και τον Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ Α. Τσακανίκα. Συντονιστής της υποστηρικτής ομάδας (coaches) των φοιτητών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο παίγνιο είναι ο Δρ. Ε. Σιώκας και η υποστηρικτή ομάδα αποτελείται από τον Δρ. Ν. Κανέλλο και τους Υποψήφιους Διδάκτορες Γ. Σιώκα και Π. Δήμα,  μέλη της ερευνητικής ομάδας του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας & Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ που συντονίζεται από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι φοιτητές εξοικειώθηκαν με βασικές έννοιες της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κυρίως των λειτουργιών μιας επιχείρησης καθώς επίσης παρακολούθησαν και μια εισαγωγή στο περιβάλλον του επιχειρηματικού παιγνίου, των αποφάσεων που μπορεί κάποιος να λάβει στο πλαίσιο του παιγνίου και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λογισμικό της αγοράς που “τρέχει” πίσω από το παίγνιο.

Φέτος, για πρώτη φορά στο πλαίσιο των παράπλευρων εκδηλώσεων του Job Fair Athens 2018, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να σχηματίσουν ομάδες και διαγωνισθούν μεταξύ τους στο περιβάλλον της εικονικής αγοράς του παιγνίου. Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι φοιτητές σχημάτισαν 10 ομάδες των 3-4 ατόμων και πλέον καλούνται να ανταγωνισθούν μεταξύ τους επιχειρηματικά στο πλαίσιο μιας εικονικής αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε 7 περιόδους αποφάσεων μέχρι να ανακηρυχθεί ο τελικός νικητής.

 

Το πλήρες κείμενο της παρουσίασης μπορείτε να το βρείτε εδώ (αρχείο pdf).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θεωρία πίσω από το παίγνιο και το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ με τίτλο “Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς”, το οποίο και μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.

Για τους συμμετέχοντες:

Τα στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων είναι:

Πέτρος Δήμας: petrdimas@chemeng.ntua.gr

Γιώργος Σιώκας: geosiok@chemeng.ntua.gr

Share this Post: